Siejemy ferment! Kisić może każdy przez cały rok! Nie ma granic, a ukisić możesz wszystko, nie tylko ogórki! Do świata fermentacji wprowadzi nas Anna Starosolska - zielarka i królowa fermentu.
Cześć praktyczna warsztatu poprzedzona będzie wykładem o wpływie fermentacji na naszą odporność. Dowiecie się dlaczego warto fermentować, dlaczego kiszonki są takim bogactwem dla naszego organizmu i od czego zacząć swoją przygodę z ferementacją.
W programie warsztatu:
• zakwas buraczany,
• kiszone bataty w rozgrzewających przyprawach,
• kimchi - kiszona kapusta pekińska po koreańsku.
Każdy uczestnik wychodzi z warsztatów z 3 fermentowanymi produktami oraz dużą dawką wiedzy, potrzebną do przeprowadzenia dalszych fermentacji.
PROWADZĄCA:
Anna Starosolska - szefowa kuchni roślinnej restauracji Botanika w Katowicach, zielarka i kro?lowa fermentu.
DATA I GODZINA:
14.11.2020 roku (sobota)
godz. 15.00 - 17.30 (plus czas na pytania i odpowiedzi)
MIEJSCE:
Studio Yoga Balance
Chorzów, ul. Wolności 15
(I piętro, wejście w bramie)
CENA: 150 zł
Liczba miejsc na warsztat ograniczona. W celu rezerwacji miejsca należy zgłosić się oraz dokonać płatności całej kwoty lub zaliczki w kwocie 50 zł na konto Yoga Balance: 62 1050 1230 1000 0091 3110 5125 (w tytule przelewu prosimy wpisać "warsztat z Anią + imię i nazwisko + nr tel.").
ZAPISY I INFORMACJE:
Tel: 608 585 302 (Asia)
lub mailowo na adres yoga_balance@yahoo.pl
CO ZE SOBĄ ZABRAĆ:
Na warsztat należy zabrać ze sobą coś do notowania oraz ulubiony kubek do herbaty. Podczas warsztatu przewidujemy poczęstunek herbatą.
UWAGA:
Organizatorzy zastrzegają sobie prawo do odwołania wydarzenia, jeżeli nie uzbiera się grupa 10 chętnych osób.
Zapraszamy gorąco na warsztaty! Siejemy ferment!
Bytomskie Centrum Kultury
(sala Ambasada II
piętro)
pl. Karin Stanek
41-902 Bytom
YOGA BALANCE 2018